Game Jam

Kursstart: 28 september 2017
Sista anmälan: 22 september 2017
Kurslängd: 10 kvällar

Forsbergs Skolas kvällskurs Game Basic vänder sig till dig som vill arbeta fram arbetsprover, få en inblick i spelbranschen, pröva på att skapa spel och utveckla din kreativa begåvning. Den är även en stimulans för dig som redan är yrkesverksam inom andra kreativa yrken. Diplom efter avslutad kvällskurs är meriterande för ansökan till heltidsutbildningarna. Lärarna är alla yrkesverksamma och undervisar också på heltidsutbildningarna.

Den 28 september 2017, klockan 18.00.

Vi träffas en kväll i veckan, på torsdagar mellan 18.00–20.30. Kursen innehåller totalt 10 lektionstillfällen. Förutom lektionstiden kan du räkna med 2-5 timmar självstudier per vecka.

Kreativt tänkande, idéarbete och processarbete. Game art, 2D/3D-grafik/art, introduktion till modellering. Game design, level design, brädspel och spelmekanik.

Introduktion till branschrelevanta verktyg. Spelprojekt, game jams, presentationsteknik, yrkesorientering och branschkunskap.

Krav

För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav, dock måste du ha tillgång till en egen bärbar dator.

Antalet platser är begränsade. Antagning sker i den ordning anmälningarna kommer in. Ansök här.

Studieavgiften för kursen är 8.000 kronor inklusive moms eller 6.400 kronor exklusive moms. När du antagits bekräftar du din plats genom att betala en anmälningsavgift på 1.000 kronor. Anmälningsavgiften dras sedan av från den totala kursavgiften, som betalas innan kursstart. Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Diplom