Game Basic

Kursstart: 20 september 2018
Ansök senast: 18 september 2018
Kurslängd: 10 kvällar

Forsbergs Skolas kvällskurs Game Basic vänder sig till dig som vill arbeta fram arbetsprover, få en inblick i spelbranschen, pröva på att skapa spel och utveckla din kreativa begåvning. Den är även en stimulans för dig som redan är yrkesverksam inom andra kreativa yrken. Diplom efter avslutad kvällskurs är meriterande för ansökan till heltidsutbildningarna. Lärarna är alla yrkesverksamma och undervisar också på heltidsutbildningarna.

Den 20 september 2018, klockan 18.00.

Vi träffas en kväll i veckan, på torsdagar mellan 18.00–20.30. Kursen innehåller totalt 10 lektionstillfällen. Förutom lektionstiden kan du räkna med 2-5 timmar självstudier per vecka.

Kreativt tänkande, idéarbete och processarbete. Game art, 2D/3D-grafik/art och modellering. Game design, level design, brädspel, lajv, kortspel, rollspel och spelmekanik. Introduktion till spelmotorn Unity. Spelprojekt, game jams, presentationsteknik, yrkesorientering och branschkunskap.

Du ansöker genom att fylla i vårt ansökningsformulär. För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav, dock måste du ha tillgång till en egen bärbar dator. Antalet platser på kursen begränsade.

Studieavgiften för hela kursen är 10.000 kronor inklusive moms (8.000 kronor exklusive moms). När du antagits och bekräftat din plats faktureras kursavgiften. I avgiften ingår inte kostnader för material eller eventuell programvara. Kvällskursen är inte studiemedelsberättigad.

Diplom