Illustration digital – Att teckna med pixlar och vektorer

För att ta ditt illustrerande vidare lyfter vi in ditt tecknande in i den digitala världen. Vi tar med dig genom hela kedjan från analogt till digitalt genom en skanner, kamera eller mobil till datorn. Du kommer få jobba med både Adobe Illustrator och Adobe Photoshop. Du behöver ha med dig en bärbar dator till lektionen samt de två just nämnda program för denna kurs. Du behöver kunna manövrera dig hjälpligt genom programmen då det inte är en grundkurs i programmen utan en kurs för att teckna digitalt.

Utrustning som behövs för kursen:

Dator + Photoshop + Illustrator + extern mus / ritplatta

Onsdag den 20 mars 2019 klockan 18.00.

Vi träffas en kväll i veckan, på onsdagar mellan 18.00–20.30. Kursen innehåller totalt 5 lektionstillfällen. Förutom lektionstiden kan du räkna med 2-5 timmar självstudier per vecka. Vid kursstart delas hela kursschemat ut, med beskrivningar av innehållet i de olika lektionstillfällena.

Du ansöker genom att fylla i vårt ansökningsformulär. För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav, dock måste du ha tillgång till en egen bärbar dator. Antalet platser är begränsade.

Studieavgiften för kursen är 7.500 kronor inklusive moms (6.000 kronor exklusive moms). När du antagits bekräftar du din plats genom att betala en anmälningsavgift på 1.000 kronor. Anmälningsavgiften dras sedan av från den totala kursavgiften, som betalas innan kursstart. Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Diplom

Kursansvarig är Magnus Fredriksen: magnus@forsbergsskola.se