fbpx
Gå till...

historia

Forsbergs Skola grundades av Pia Forsberg och Pelle Lindberg under hösten 1991. Med i styrelsen fanns vid starten även Karl-Erik Forsberg och Vidar Forsberg.

Skolan startade med en distanskurs i grafisk design och bild. 1992 startades en kvällskurs och skolan flyttade in i en liten butikslokal på Vikingagatan i Stockholm. Året efter, 1993, började den första årskullen med dagskoleelever och Forsbergs Skola hade då flyttat in i gamla Carnegie-bryggeriets stall på Kungsholmen. Då heltidsutbildningen startade knöts Gabor Palotai, Marie Wollbäck, Gyula Buvary, Anders Lindholm och Håkan Lindström till skolan. Utbildningen blev snabbt en succé och skolan växte. Ytterligare kvällskurser tillkom och 1998 startades en heltidsutbildning i Copywriting. Hösten 1999 flyttade Forsbergs Skola till större lokaler på Polhemsgatan för att våren 2007 flytta till ett eget hus på Skinnarviksringen på Södermalm.Under 2015 tog Forsbergs ytterligare ett steg i sin utveckling genom att lägga till spelutbildningar i sina heltidsprogram. Tonvikten i utbildningen ligger på grafisk design, reklam, copywriting och spel

med en målsättning att vara nyskapande och kreativa inom all typ av design, reklam och kommunikation. Tanken är att linjerna Grafisk design/reklam och Copywriting ska berika varandra och samarbeta i olika projekt. Eleverna har under åren genomfört många spännande projekt och utställningar i Sverige och i utlandet, bl a slututställningar på Institute of Contemporary Arts i London, Nordiska Kompaniet, Hovstallet, Humlegården, Strand Hotel i Stockholm och Annika Sundvik Gallery i New York.

Alla lärare på skolan är yrkesverksamma inom sina respektive ämnen och bidrar till att skapa unika projekt med eleverna som ger erfarenhet och insikt i vad som gäller i branschen just nu. Till vår glädje har många av branschens mest framgångsrika namn fått sin utbildning på Forsbergs Skola.