skolbild

Copywriting kvällskurs

Kursstart: 7 februari 2017
Sista anmälan: 3 februari 2017

Hur skriver man för att övertyga? Hur blir man copywriter?

Kvällskursen i Copywriting är för dig som kanske står i begrepp att välja yrkesbana inom marknadsföring, reklam och kommunikation. Här får du under handledning av yrkesverksamma skribenter pröva olika former av marknadsanpassat och kreativt skrivande. Kursen syftar till att ge insikt och grundläggande kunskap i konsten att skapa kommunikation som når rätt målgrupp och som får avsedd effekt.

Diplom efter avslutad kvällskurs är meriterande för ansökan till dagskolan. Lärarna är alla yrkesverksamma och undervisar på dagskolan. Jessica Johansson, copywriter och författare, är kursansvarig.

KURSSTART

Tisdag den 7 februari klockan 18.00.

Vi träffas en kväll i veckan, 10 tisdagar mellan 18.00–20.30, en termin. Tonvikten ligger på idéarbete och det kreativa skapandet. Det går bra att arbeta med den utrustning du har tillgång till, antingen digitalt eller med traditionella metoder. Förutom angiven studietid får du räkna med 2-5 timmar självstudier per vecka.

Budskapets grunder. Dispositionsmodeller. Målgruppsanpassning. Webb och sociala medier. Argumentation. Kanalanpassning. Produktcopy.

reklamkampanjer, annonser. Kreativa kommunikationslösningar, varumärkesstrategi, positionering, koncept och copyplattform. Storytelling, dramaturgi, presentationsteknik och berättarteknik.

ANSÖKAN

För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav, däremot är antalet platser på kursen begränsat. Antagning sker i den ordning anmälningarna kommer in.

Studieavgiften för hela kursen är 15.625 kronor inklusive moms eller 12.500 kronor exklusive moms. I avgiften ingår studiematerial under lektionerna. När du antagits bekräftar du din plats genom att betala anmälningsavgift på 1.000 kronor vilken dras från kursavgiften vid fakturering. Resterande avgift betalas innan kursstart. Kvällskursen är inte studiemedelsberättigad.

Sagt om kursen

"Kursen blev början på en helt ny karriär för mig. Tack så mycket!"
"Jag fick en bra förståelse för vad det innebär att vara copywriter och tänker söka till heltidsutbildningen."