Copywriting kvällskurs

Kursstart: 18 september 2018
Ansök senast: 14 september 2018

Hur skriver man för att övertyga? Hur blir man copywriter?

Kvällskursen Copywriting är för dig som kanske står i begrepp att välja yrkesbana inom marknadsföring, reklam och kommunikation. Här får du under handledning av yrkesverksamma skribenter pröva olika former av marknadsanpassat och kreativt skrivande. Kursen syftar till att ge insikt och grundläggande kunskap i konsten att skapa kommunikation som når rätt målgrupp och som får avsedd effekt.

Diplom efter avslutad kvällskurs är meriterande för ansökan till dagskolan. Lärarna är alla yrkesverksamma och undervisar på dagskolan. Jessica Johansson, copywriter och författare, är kursansvarig.

Tisdag den 18 september 2018 klockan 18.00.

Vi träffas en kväll i veckan, 10 tisdagar mellan 18.00–20.30, en termin. Tonvikten ligger på idéarbete och det kreativa skapandet. Det går bra att arbeta med den utrustning du har tillgång till, antingen digitalt eller med traditionella metoder. Förutom angiven studietid får du räkna med 2-5 timmar självstudier per vecka.

Budskapets grunder. Dispositionsmodeller. Målgruppsanpassning. Copywriting för webb och sociala medier. Argumentation. Reklamkampanjer, annonser och kanalanpassning. Kreativa kommunikationslösningar, varumärkesstrategi, positionering, koncept och copyplattform. Storytelling, dramaturgi, presentationsteknik och berättarteknik.

Du ansöker genom att fylla i vårt ansökningsformulär. För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav, däremot är antalet platser på kursen begränsat.

Studieavgiften för hela kursen är 15.625 kronor inklusive moms (12.500 kronor exklusive moms). I avgiften ingår visst studiematerial under lektionerna. Kvällskursen är inte studiemedelsberättigad.

Diplom

Sagt om kursen

"Kursen blev början på en helt ny karriär för mig. Tack så mycket!"
"Jag fick en bra förståelse för vad det innebär att vara copywriter och tänker söka till heltidsutbildningen."