Gå till...

GRAFISK DESIGN/REKLAM LÅNG

Kursstart: 26 september 2019
Ansök senast: 20 september 2019
Kurslängd: 25 Kvällar

INTRODUKTION

Forsbergs Skolas långa kvällskurs i grafisk design/reklam vänder sig till dig som vill arbeta med grafisk design och reklam i framtiden. Här får du möjlighet att arbeta fram en portfolio med exempel på olika design- och reklamuppgifter, även arbetsprover för att söka in till heltidsutbildningen. Det är en gedigen utbildning för dig som vill utveckla din kreativa begåvning med verktyg för att gå vidare inom yrket. Diplom efter avslutad kvällskurs är mycket meriterande för ansökan till dagskolan. Lärarna är alla yrkesverksamma och undervisar också på heltidsutbildningarna.

KURSSTART

26 september 2019.

KURSFAKTA

Vi träffas 1 kväll i veckan, torsdagar mellan 18.00–20.30, under två terminer. Grundläggande datorvana krävs. Vid kursstart delas hela kursschemat ut samt ett kompendium med information, exempel och de uppgifter som kursen innehåller. Tonvikten läggs på idéarbete och det kreativa skapandet men på en mer avancerad nivå än Basic. Här får du arbeta med större designprogram och mer komplexa trycksaker samt kommunikation i olika medier. Du skapar unika arbetsprover som kan ta dig vidare till en heltids-
utbildning eller ge nya uppdrag i din verksamhet. Visst arbetsmaterial under lektionstid står skolan för. Förutom angiven studietid får du räkna med 2-5 timmar självstudier per vecka. Kursen avslutas på våren med en utställning på skolan.

INNEHÅLL

Grafisk design & reklam: Kreativt tänkande, idéarbete och kreativt processarbete. Typografi, logotype, layouttillämpningar, reklamkampanjer och kommunikationslösningar. Design av trycksaker som t.ex. bok och affisch. Förpackningsdesign, konceptdesign, designprogram och logotyper. Branding, Identitet. Digital kommunikation.

ANSÖKAN

För att bli antagen till utbildningen krävs att du lämnar in tre st valfria arbetsprover som visar prov på din skapande begåvning inom grafisk design, illustration, foto el dylikt. Antalet platser på kursen är begränsat.

Anmäl dig här.

AVGIFT

Studieavgiften för kursen är 14.000 kronor per termin. Moms tillkommer med 3.500 kronor per termin. I avgiften ingår visst material som används under lektionstid. Kursen är inte studiemedelsberättigad.

DIPLOM

Alla elever erhåller diplom efter godkänd närvaro och arbetsinsats.

Ansök här
Skriv ut sidan

  • Telefon