fargpenslar

ILLUSTRATION

Kursstart: 8 februari 2017
Sista anmälan: 3 februari 2017

Forsbergs Skolas illustrationskurs vänder sig till dig som vill få en inblick i hur det är att arbeta som illustratör. Du får öva dig i att arbeta med olika typer av uppdrag, utveckla idéer från ruffa skisser till färdiga illustrationsoriginal. En orientering inom färg, form och illustrationsteknik. Kursen är mer praktisk än teoretisk och lägger tyngdpunkten på olika typer av övningar. Kursen ger dig möjlighet att utveckla din kreativa begåvning. Vi hjälper dig att bygga upp en digital portfolio.

KURSSTART

Onsdag den 8 februari klockan 18.00.

Vi träffas en kväll i veckan, onsdagar mellan 18.00–20.30, under 10 veckor. Under lektionerna varvas praktiska övningar och workshops med genomgångar och redovisningar av hemuppgifter. Visst arbetsmaterial under lektionstid står skolan för. Utöver angiven studietid får du räkna med 2–5 timmar självstudier per vecka.

Illustration: Färg och form, skissteknik,bildkomposition, illustrationstekniker, illustrationsprojekt från idé till original. Viss orientering i digitala tekniker.

ANSÖKAN

För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav, däremot är antalet platser på kursen begränsat.

Studieavgiften för hela kursen är 15.000 kronor inklusive moms eller 12.000 kronor exklusive moms. I avgiften ingår studiematerial under lektionerna. När du antagits bekräftar du din plats genom att betala en anmälningsavgift på 1.000 kronor, vilken dras från kursavgiften vid fakturering. Resterande avgift betalas innan kursstart. Illustrationskursen är inte studiemedelsberättigad.