fbpx
Gå till...

Ivo och Hannes i CAP&Design

Ivo Lundin Hatje och Hannes Tomani har som examensprojekt låtit rymden måla en tavla. Tavlan kunde ses under Forsbergs examensutställning och har sedan dess auktionerats ut. Pengarna från försäljningen går till välgörande ändamål.

Citerat från CAP&Design 10 juni 2016:

”Ivo Hatje-Lundins och Hannes Tomanis studentprojekt är minst sagt högtflygande. De har skickat upp färgfyllda ballonger till kanten av atmosfären och låtit rymden stå för skapandet.

Konceptet för projektet Art by space är lika enkelt som komplext, enligt ett pressmeddelande. En väderballong skickades upp till 35 000 meters höjd. Under den hängde en anordning med färgfyllda ballonger och en vit målarduk. Allt eftersom resan gick uppåt sprängdes ballongerna, ett unikt konstverk skapades och allting filmades.

– Idén kommer från hur sjukt vi tycker det är att gränser som vi själva dragit påverkar hur vi behandlar andra människor. Det är därför vi vill ut i rymden, högt över de synliga och osynliga murarna vi har konstruerat. Dit människan inte har någon kontroll. Tavlan kommer bli en symbol för att möta det ovissa och okända med öppna armar, berättar Hannes.

– Det är ett verk för hela världen. Universums krafter behandlar oss alla lika, oavsett nationalitet, religion eller etnicitet. Samma krafter som skapar tavlan. Vi hoppas kunna auktionera ut den för en stor summa och skänka pengarna till ett initiativ som kan förändra världen, tillägger Ivo.

Art by space var ett studentprojekt vid Forsbergs Skola och genomfördes i samarbete med byrån Identity Works och Astronomisk ungdom. Nu auktioneras tavlan ut till förmån för Läkare utan gränser. Läs mer om projektet – och se den färdiga tavlan – på artbyspace.com.

gladatavlan