fbpx
Gå till...
game

Nu är många nyfikna på att plugga Game Design och Game Art

Förra veckan var skolan på plats på Dataspelsbranschens arbetsmarknadsdag, där bl a gymnasieelever kan botanisera och inspireras inför sina framtida utbildningar och karriärer. Vi var där för att representera våra utbildningar inom Game Design och Game Art och fick massa frågor från nyfikna besökare. Pavle Martinoski från Forsbergs kreativa kontor var på plats:

På bilden: Cristoffer Wiker, lärare för Game på Forsbergs skola.

– Många var nyfikna på vår nisch och hur vi jobbar. Svaret var självklart. Vi gör det genom learning by doing. Våra studenter får göra många spel under utbildningen och öva på att skapa spel för de flesta spelplattformarna som finns där ute idag. Dessutom är en extra bra grej att vi har 40 veckors CSN-berättigad praktik, vilket är fler veckor än någon annan svensk game-utbildning, säger Pavle.

Som i alla våra utbildningar ges eleverna utrymme att utvecklas kreativt åt det håll de vill. Vi gillar det här med innovation och unikhet och vårt mål är att på sikt kunna förändra dagens väldigt ”gejmiga” spelbransch. Läs mer här om du också blev nyfiken nu och hör av dig om du undrar något!

PS.Visst följer du oss i sociala medier? Där berättar vi om nyheter men visar också upp elevernas inspirerande och kreativa idéer – bland mycket annat! Här finns vi på Facebook och här på instagram.