fbpx
Gå till...
game jam

Vi kör Game Jam igen – men vad är det egentligen?

Våra Game Jam brukar vara populära – och därför gör vi det igen redan nästa helg! Det är en workshop där vi skapar spel under lekfulla former och testar vår kreativitet. Men vågar man gå dit även om man är nybörjare, och hur funkar det egentligen? Vi har pratat med Jonathan som går vår Game Art-utbildning.

Hej Jonathan, vad är Game Jam egentligen?

– Det är ett evenemang för personer som är intresserade av spelutveckling eller redan jobbar inom branschen, en utmärkt chans att träffa nya människor och skapa spännande spel.

Behöver man ha några förkunskaper inom att skapa spel eller är vem som helst välkommen?

– Att ha förkunskaper om hur man skapar spel är förstås bra men absolut inget krav. De flesta som kommer dit är där för att lära sig och ha kul.

Deltagarna i förra omgången av Game Jam skapar spel för fullt.

Vad brukar hända på plats?

– Man brukar umgås, snacka om intressen, spel och utbildningar. Deltagarna placeras sedan in i grupper och måste på kort tid (endast 24 timmar!) komma på och skapa ett spel tillsammans. I slutet av jamet presenterar grupperna sina spelidéer för varandra och alla får rösta för att avgöra vilket spel som var bäst. Under dagen bjuder vi på dryck, mat och snacks samt underhåller varandra. Spelar spel och har kul.

Fler deltagare från vårt förra Game jam. Våga prova du också!

Vad har ni fått för reaktioner från personer som deltagit?

– De reaktioner man brukar få är från personer som inte haft någon erfarenhet sedan tidigare och som tyckt att det varit spännande och roligt att vara med. Det tycker jag är kul att höra, för spel och spelskapande ska vara till för alla.

 

Vill du också vara med och träffa andra spelfantaster, leka fram koncept och testa nya verktyg och metoder – antingen i egna projekt eller i grupp? Läs mer och anmäl dig här!