fbpx
Gå till...
kreatör

Snabba tips från 4 yrkesverksamma kreatörer

Som kreatör får man aldrig nog av inspiration och smarta grejer som vässar ens skills – oavsett om man är designer, copywriter, skapar spel eller är verksam som illustratör. Vi haffade några av lärarna i våra kvällskurser (och rektorn) och bad dem dela med sig av sina bästa tips.

RICKARD WALLIN, SPELGRAFIKER:

– För att göra något grafiskt behöver du alltid behålla en silhuett som är igenkännlig oavsett vad. Alltid när du ser något vill du direkt känna igen det. I kursen ligger fokus mycket på att lära sig att göra detta.

Gå en kvällskurs i Game art basic eller Game Basic.

PIA FORSBERG, REKTOR OCH FORMGIVARE:

– Om man har kört fast som illustratör eller formgivare gäller det att få kontakt med rätt hjärnhalva och få bort det logiska tänkandet. Att inte värdera det man gör. Rita i mörker. Eller om du har en bild på en cykel, vänd bilden upp och ner innan du ritar av den, då får du en abstrakt blick på cykeln som gör att du ser formerna snarare än objektet. Van Gogh tränade upp sig så, från usel till skicklig tecknare.

Gå en kvällskurs i illustration.

JESSICA JOHANSSON, COPYWRITER/SKRIBENT:

– Mitt bästa knep om man kör fast med en text är att låta den vila och plocka fram den efter något dygn med nya ögon. I egenskap av kreatör är ett bra knep att bli expert på sin målgrupp. Det gör det lättare att sedan lättare hitta den perfekta tonaliteten. Gör en persona, skriv texter om någon fiktiv person ur målgruppen, intervjua någon, researcha hur målgruppen kommunicerar i tal och skrift.

Gå en kvällskurs i Copywriting – eller Digital creative.

ALEX PACHECO, DESIGNER OCH STUDIEREKTOR:

– Om du har fastnat kreativt: Gör grundlig research, det öppnar massor med visuella världar som man kan plocka godbitar från. Att bläddra i äldre bildlexikon kan också hjälpa. Fastnar man riktigt hårt är det bästa att gå och titta på samtidskonst, i gallerier eller på muser. Obs, inte ”gammel”-konst.

Gå någon av våra kvällskurser i Grafisk design och reklam.

Får du lust att lära dig mer om allt det här? Vad kul, vi har nämligen några sista minuten-platser över i vissa av våra kvällskurser som börjar redan i september. En kvällskurs är något du nästan alltid har tid med och ett smart sätt att sätta dig in i något du är nyfiken på. Tänk om det är starten på din framtida karriär? HÄR ANMÄLER DU DIG OCH HITTAR INFO OM ALLA KVÄLLSKURSER.