fbpx
Gå till...
manifest

Re:giving – manifestet

Med några dagar kvar till julmarknaden, som ju går i återbrukets tecken, tänkte vi här dela med oss av konceptets manifest. Varför har studenterna valt just det här konceptet? God läsning!

Nu räknas inte tanken längre. Frustrationen ökar tills orden inte räcker till. Vi kan tänka på vår miljö dygnet runt utan riktiga resultat. Vår ångest, oro och förnekelse av problemen runt omkring leder oss bara djupare ner i fördärvet. Och utan aktion förlorar orden sin mening.

Ännu ett år har gått, vi är ännu ett år närmare en ny istid. Förr uppmärksammade vi brist på mat, idag pratar vi om brist på förstånd.

Julen existerar bara så länge vi har någonstans att fira den på. Det är en högtid och hög tid att göra något åt detta. Det är så vi borde fira jul. Det är bevarandet av våra medmänniskor och vår planet.

Inom en snar framtid har vi fått tillräckligt, mänskligheten har fått nog. Nu börjar det bli dags att ge tillbaka. Vi svarar med Re:giving, för nu räknas inte tanken längre. Vi uppmanar till att hålla kvar i traditionerna utan att överkonsumera.

Klimatet är inte längre som det en gång var, vi måste tänka om, tänka annorlunda. På varandra.Det går.

Manifest författat av Nico och Viktoria från copy-ettan.