fbpx
Gå till...

Alejandra om nystartade Mad Luck: ”Jag försöker leva som jag lär”

Foto av Alejandra: Maria De La Croix

Alejandra Cerda har nyss flyttat tillbaka till Stockholm efter ett år i Göteborg. Nu är fullt fokus på nystartade PR-byrån Mad Luck, som hon startat tillsammans med Maria De La Croix.

– Jag gick Forsbergs kvällskurs i Copywriting för två år sedan, när jag precis börjat frilansa. Sen dess har jag frilansat med olika projekt, jobbat med min blogg, bott i Göteborg och nu startat en byrå.

Alejandra arbetar alltid i högt tempo, även den här gången. Idén om Mad Luck föddes så sent som vid nyår, när hon satt hemma och funderade på vad hon ville göra härnäst. Hon har länge drömt om att starta en byrå, utan att veta hur eller med vem.

– Så kom jag att tänka på Maria. Hon är cool och har gjort mycket roliga saker tidigare. Jag skickade ett meddelande till henne på Facebook och frågade vad hon hade för planer inför nästa år. Hon svarade att hon också funderade på att starta en byrå och vi bestämde oss för att göra det ihop. Det blev en match made in heaven!

Inte tid att tveka

Knepet för att våga kasta sig ut i saker är att inte tänka efter så mycket. Alejandra är bra på att våga lita på sig själv och sin förmåga – och hon agerar utifrån de förändringar hon själv vill se i samhället.

– Förutom kvällskursen i copy har jag ingen utbildning inom kommunikation. Jag är utbildad socialantropolog, men jag vet att jag är duktig på kommunikation och vågar tro på det. Jag försöker också leva som jag lär och tycker att det finns för lite kvinnor och för lite kvinnor med invandrarbakgrund i branschen.

Mad Luck är en hybrid mellan produktionsbolag och PR-byrå, samtidigt som de också jobbar med en del egna projekt under sitt eget varumärke.

– Inom kort lanserar vi en egen produkt, som är hemlig än så länge. Samtidigt jobbar vi också med alltifrån musikvideos till PR-strategier och foto. Vi är vana vid att göra mycket själva men har valt att fördela arbetet så att Maria har huvudansvar för det visuella och jag för det textrelaterade.