fbpx
Gå till...
koncept

Oliver Habbe om grafisk design: ”Man är fri att forma sin egen framtid”

Oliver Habbe har påbörjat sitt andra år i Grafisk design och reklam. Vi bad honom visa några projekt som han var extra nöjd med.

Hej Oliver! Vad tycker du är roligast med grafisk design?
– Jag gillar att det är så mycket variation i yrket, man har hela tiden olika projekt med nya utmaningar som gör att man utvecklas i sin yrkesroll. Man får testa på många olika saker. Jag gillar också att man som grafisk designer är fri att forma sin framtid mot det man brinner för utefter intresse. Man kan exempelvis välja att frilansa eller jobba på byrå, nischa in sig på alltifrån förpackningsdesign till att ta fram olika kampanjer, eller arbeta mer rörligt eller webb-inriktat. Det är ett väldigt brett yrke som kommer med många möjligheter.

Vad vill du själv fokusera på i framtiden?
– Inför framtiden vill jag nog ha en del variation rent yrkesmässigt, jag går just nu i tankar om att frilansa ett tag efter examen och då jobba med olika projekt som jag tycker verkar intressanta.

Berätta gärna om några projekt du är extra nöjd med!
– Jag har valt ut två projekt som beskriver ett typiskt uppdrag här på skolan. Det första är faktiskt ett projekt från kvällskursen där vi fick i uppdrag att ta fram fysiska affischer, samt reklam till sociala medier inför slututställningen på kvällskursen. Vi fick själva välja något som vi tyckte representerade kvällskursen och deltagarna på kursen. Jag valde att jämföra kursen och oss deltagare med cirkusdjur för att vi på kvällskursen var ett gäng kreativa personer med olika bakgrunder och talanger. Jag förstod under den kursen hur viktigt det är att samarbeta och dra nytta av allas olika kunskaper för att nå ännu längre med sin design.
koncept
Det andra projektet gjordes i samarbete med Naturskyddsföreningen. Vi fick i uppdrag att rädda bina som håller på att dö ut. Genom vår research upptäckte vi i min grupp att bin pollinerar tre fjärdedelar av all den mat som vi människor äter – mat som alltså skulle försvinna om bina dog ut. För att upplysa allmänheten om konsekvenserna av en eventuell ”bi-död” skapade vi en foodtruck på vars tallrikar vi visar hur lite av tallriksmodellen som skulle finnas kvar att äta i en värld utan bin.

Här hittar du Olivers portfolio.