fbpx
Gå till...

Gameläraren Fredrik Englund: ”Utbildningen ska komma nära verkligheten”

Med start denna höst har vi två nya huvudlärare i Game – Fredrik och Radu. Vi har pratat med Fredrik, som berättar om hur de gjort för att utbildningarna ska komma ännu närmare spelbranschen.

Fredrik har, under sina 17 år i branschen, hunnit arbeta med en hel del olika typer av spel – såväl PC-spel som casino och mobilspel. Idag är han huvudlärare för våra utbildningar i Game Art och jobbar nära Radu, som är huvudlärare i Game Design.

– Vi jobbar med ett helhetsgrepp på utbildningarna i Game och strävar efter att de ska komma så nära verkligheten som möjligt. Studenterna får lära sig hur olika discipliner samarbetar med varandra och i vilken ordning man utvecklar spel, så att det blir ett helhetstänk snarare än individuella kurser som inte har något sammanhang med varandra, säger Fredrik.

Målet är att studenterna ska vara förberedda när de väl går ut, och redo att börja jobba direkt. Den tekniska kunskapen är viktig, menar Fredrik, men inte så användbar utan förståelse för branschen och processen.

– Genom att blanda kortare uppgifter med längre gemensamma spelprojekt, och gästföreläsare från branschen, hoppas vi skapa en inspirerande och relevant helhet. Praktik varvas med teori och inspiration.

I kvällskursen Game development basics får man en komprimerad version av helhetstänket från dagskolan.
– Man får känna på lite av alla delar i spelutveckling, antingen som en inledning till att sedan gå hela utbildningen eller som en förberedelse för att kunna sitta hemma och göra egna indiespel. Det behövs ingen förkunskap för kvällskursen, avslutar Fredrik.