fbpx
Gå till...
distanskurs

5 bra grejer med att gå en distanskurs (oavsett om du vill plugga copywriting, illustration, design eller fotografi)

Genom att gå en distanskurs utan träffar har du möjligheten att vässa dina kunskaper inom någonting kreativt och ändå hinna med din vardag. Perfekt om du går och funderar på att fortbilda dig inom någonting kreativt, utan att riktigt ha tid med en fulltidsutbildning som kräver att du är på plats. Här är 5 fördelar med att välja en distanskurs!

1. Du får personlig feedback under hela distanskursen 

Få saker är bättre än att få direkt och konkret feedback av någon som är aktiv i den bransch du är nyfiken på. Personen jobbar med det här och har alltså koll på sitt område. Hen skräddarsyr sin feedback utifrån dina lösningar på uppgifterna. I och med att din distanslärare är uppdaterad så är uppgifterna aktuella och relevanta för det du faktiskt behöver kunna som t ex copywriter, art director eller illustratör.

2. Du slipper pussla in fysiska träffar och föreläsningar i schemat

Du kanske jobbar heltid, har barn eller bara fullt upp av någon annan anledning. Eller så bor du någonstans i landet där det är ont om kreativa kurser. Att behöva närvara på en föreläsning mitt på dagen eller en kväll när du är supertrött blir helt enkelt för krångligt eller omöjligt. Då är det perfekt att slippa fysiska träffar eller föreläsningar. Du kan ändå ställa dina frågor och etablera en personlig kontakt med din handledare tack vare kontakten ni har via mejl.

En distanskurs utan fysiska träffar ger dig en möjlighet att vara kreativ när det passar dig.

3. Du får en morot att lära dig mer

Att bara själv bestämma sig för att förkovra sig inom ett ämne, läsa på och ge sig själv uppgifter är möjligt i teorin men väldigt svårt i verkligheten. Genom att gå en distanskurs under en begränsad period vet du att du kommer slutföra uppgifterna (du känner ju pressen liksom!). Det är också mycket möjligt att du blir nyfiken på vissa termer, företeelser eller teman och själv läser på ytterligare. Din handledare kan säkert ge tips på facebookgrupper, sajter eller böcker på ämnet om du vill.

4. Du kan plugga precis när du vill

Precis som att du slipper fysiska föreläsningar eller träffar så slipper du också plugga en viss tid på dygnet eller veckan. Du kan helt enkelt fila på uppgifterna när andan faller på. Din kreativitet kanske peakar en lördagmorgon – kör då! Sjukt smidigt.

5. Du har en grund att stå på om du får mersmak inom ämnet

Om du istället går och funderar på vad du vill utbilda dig inom så kan en distanskurs vara en positiv inkörsport till tyngre utbildningar (hehe). Du inser kanske att du har hittat ditt kall och att det är illustration eller att skriva. Du får prova ämnet i lugna och kravlösa former. Du lär märka hur lätt eller svårt det blir att lösa uppgifterna och blir du kreativt stimulerad (vilket du antagligen blir) är det inte alls svårt att sedan fatta beslutet och försöka söka dig vidare inom yrket!

Forsbergs skola har massa roliga distanskurser med löpande kursstart (där ser man, en till fördel! Du kan börja prick när du vill). Oavsett om du vill lära dig mer om grafisk design/reklam, copywriting, illustration eller fotografi har vi det du letar efter. Läs mer om våra distanskurser här.