fbpx
Gå till...
jobba med något kreativt

Drömmer du om att jobba med något kreativt? Sök nu!

Minns du barndomskänslan av skolstart – sprillans nya pennor och block, skrubbsår på knäna och massor av pepp inför en ny termin? Är det kanske dags att uppleva den (i vuxenvariant och ev med laptop istället för pennor) igen genom att plugga och sedan jobba med något kreativt?

Många drömmer om att få vara kreativa på jobbet men tvekar. Det känns svårt, konkurrensen är hård och man oroar sig för att inte hålla måttet. Vi ser varje år ett helt gäng nyutexaminerade kreatörer som valde att strunta i sina tvivel och våga satsa. Och som hittar jobb direkt. Oavsett vilken av våra utbildningar de har gått. Och oavsett om de vill frilansa eller vara anställda.

Det GÅR faktiskt. Vår tvååriga heltidsutbildning ger dig alla verktyg du behöver. Och nu är det dags att söka, vilket görs med arbetsprover och en ansökan där du motiverar varför du vill gå hos oss. Sista dagen att söka är söndagen den 10 juni, så du hinner fortfarande!

Men vad tusan ska du välja? Utgå från det du gillar.

Här är Jonna Fyhrs examensprojekt från i år. Hon har gått vår tvååriga heltidsutbildning i Copywriting och skrev filmmanus samt gjorde en film. Läs mer på vår instagram.

Gillar du att skriva?

Då är Copywriter-utbildningen något för dig. Den gör dig till en bred kommersiell skribent och kreatör. Och du får ju verkligen jobba med något kreativt sedan. Du får verktygen för att ta fram maffiga reklamkampanjer eller skriva manus till reklamfilm, men också content till sociala medier och andra digitala plattformar. Och mycket, mycket mer. Du får jobba i team precis som på reklambyråer och blir en fena på att skriva långt och kort. Läs mer och ansök här!

Amanda Edholm har precis gått u vår tvååriga utbildning t Grafisk design och reklam. Fresh Taqos är ett av många fiktiva skolprojekt hon hann göra. Visst blir man sugen på tacos?

Gillar du form och design?

Då är Grafisk design & reklam vägen att gå. Här blir du en bred formgivare, som klarar såväl typografi och förpackningsdesign som att formge annonser och ta fram idéer till reklamkampanjer. Du lär dig att jobba i team, presentera inför publik och har sjukt roligt under tiden. Läs mer och ansök här!

Här är en dystopisk spelmiljö som game-studenten Niklas Brolund har gjort.

Gillar du spel?

Då har vi två olika Game-utbildningar att välja på – Game Art och Game design. Här får du lära dig det mesta du behöver om spelutveckling – alltifrån det kreativa idéarbetet och programmering till animation, appar och mobilspel – beroende på vilken av inriktningarna du väljer. Spelvärlden är i stort behov av förnyelse och letar ständigt efter nya talanger, så det här är verkligen en bransch på frammarsch. Vill du vara en del av det här? Läs mer och ansök här och här!

”Oj, men jag har inte tid!”

Om du inte har tid att gå en tvåårig heltidsutbildning så har vi även kvällskurser och distanskurser, som kan vara ett första steg för att jobba med något kreativt i framtiden. Botanisera lite på vår sajt och se om du hittar något som passar dig.

Hoppas att vi hörs!