fbpx
Gå till...
vidareutbildning

Saga Franzén: ”Kvällskursen lät mig prova på att vara copywriter”

Saga Franzén har precis gått vår kvällskurs i Copywriting nu i höst, och känner att hon är inne på rätt spår. Vi tog ett litet snack med henne.

Saga är 20 år och pluggar strökurser på universitetet, just nu en kurs i psykologi. Men hon har också alltid älskat att skriva och gick vår kvällskurs som ett första steg.
– Jag uppskattade verkligen att lärarna var verksamma i branschen och gav olika perspektiv på copywriting och reklam. Det är skillnad på att skriva själv hemma och att få någon annans blick på det man skrivit, säger hon.

Varför valde du just en kvällskurs?

– Jag hade spanat in heltidsutbildningen men kände att jag ville prova copywriting i ett kortare format först. Anledningen var också att jag vill gå lite strökurser på universitetet innan jag påbörjar en längre utbildning och sedan går vidare till att jobba. Nu har jag en tydligare bild av hur en kreatör jobbar och har fått diskutera skrivande med lärare och klasskompisar.

Vad tar du med dig från kursen?

– Efter att ha varit en skrivande människa hela livet var det intressant att få lära sig mer om det teoretiska kring skrivande och reklam. Att få konkreta begrepp och metoder för något jag alltid varit intresserad av, för att kunna laborera mer med det jag skriver. Det kommer jag ta med mig framåt.

Här kan du läsa mer om våra kvällskurser.