Game Art

Ansök senast: PÅGÅENDE
Kurslängd: 2 år varav 40 veckor praktik

fakta

Forsbergs Skolas Game Art är en högre yrkesutbildning för blivande game artists / spelgrafiker, 2D/3D artists och interaction artists. Utbildningen har till syfte att ge en professionell yrkesutbildning som kreatör och spelutvecklare. Tonvikten ligger på visuellt skapande och utvecklande av den kreativa förmågan. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Utbildningen består av 110 veckor varav 40 veckor praktik. Lektioner förläggs dagtid på vardagar, men det kan även förekomma viss undervisning på kvällar och helger. Lektionerna består av föreläsningar, workshops, handledning och redovisningar vid de olika projekten, som görs både i grupp och enskilt. Skolan är öppen dygnet runt för eget arbete.

Kreativt tänkande, idéarbete och processarbete. 2D/3D art, 2D/3D animation. Concept art. AAA, serious games, appar och mobilspel. Modellering, texturering, ljus- och färgsättning. Arbete i projektform, agila metoder. Studiebesök på spelutvecklingsstudios. Presentationsteknik, aktuell yrkesorientering och branschkunskap. Totalt 40 veckors csn-berättigad yrkespraktik ingår.

Studieavgiften är totalt 260.000 kr och är momsbefriad. Utbildningen består av 110 veckor och är studiemedelsberättigad enligt avdelning B1 (eftergymnasial nivå). Utöver studiemedel för levnadskostnader finns möjlighet att genom CSN ta ett merkostnadslån för hela undervisningsavgiften. Ett krav är att du har tillgång till egen bärbar dator under utbildningen. Mer info finns under ekonomiska villkor.

Har du frågor kring avgiften, studiemedel, eller inför din kontakt med CSN, kontakta oss på info@forsbergsskola.se eller ring 08-652 39 40.
Kontakta gärna vår studiemedelsansvarige Mattias på mattias@forsbergsskola.se eller 08-652 39 40 vid frågor kring studiemedel inför din kontakt med CSN.

Måndag 10 Feb 2020
Måndag 31 augusti 2020.

Examen

Alla elever erhåller examensdiplom efter godkänd närvaro och arbetsinsats i utbildningens samtliga delkurser.

ANSÖKNINGSPROCESS

1. Skicka in dina arbetsprover senast:

vår: 2020-02-01 23:59

höst: 2020-06-10 23:59

2. Fyll i ansökningsblanketten.
  3. Sökande som går vidare kallas till intervju. De som inte bor i Stockholm kan intervjuas via telefon eller Skype.
  4. Besked om antagning kommer vanligtvis 2-3 veckor efter inlämnade arbetsprover

Nuvarande studenter